top of page
DSC09573.jpg

Hormoon
Coaching

Om je op en top vrouw te voelen en sterk in je schoenen te staan, moet zowel lichaam als geest in balans zijn. Ik help vrouwen ook daarom graag bij het herstellen (of in balans houden van) hun hormoonbalans.
 
In mijn praktijk behandel ik verschillende problemen. Ik ben gespecialiseerd in vrouwen gezondheid; en dan met name de menstruatiecyclus en menstruatieklachten. Daarnaast help ik ook clienten in mijn praktijk met PCOS,  Endometriose, vruchtbaarheidsproblemen en (pre)menopauze klachten. Alsmede darmklachten, slecht slapen en de algehele leefstijl/gezondheid verbeteren.

Hormoonconsulten & EMB-testen

DSC09679_edited.jpg

HORMONEN

Hormonen zijn stofjes die veel lichaamsprocessen reguleren en aan- en uitzetten. Zo hebben ze invloed op je gewicht, de bloedsuikerspiegel, bloeddruk, lichaamstemperatuur, dag- en nachtritme, menstruatiecyclus, libido en meer. Wanneer je hormonen dus helemaal in balans zijn, dan voel je je fantastisch! Wanneer deze echter uit balans zijn, doet je lichaam heel hard zijn/haar best om je weer in balans te krijgen. Maar dit betekent soms dat er her en der wat verschoven moet worden en het ene hormoon harder gaat werken om het ander te ondersteunen. Dit kan ervoor zorgen dat je (hele vage) klachten gaat ervaren, omdat je lichaam eigenlijk probeert aan te geven dat er iets niet klopt en dit opgelost moet worden. Je kunt je lichaam dus eigenlijk zien als je eigen dokter, die jou vertelt wanneer iets niet helemaal pluis is en opgelost moet worden.

Wat doe ik? Door middel van een intake kijken we wat voor soort klachten je ervaart en welke hormonen of andere disbalans (denk aan darmwerking, ontgifting, het functioneren van je andere organen) hier verantwoordelijk voor kunnen zijn. Soms kan dit een flinke puzzel zijn, want -zoals je hierboven las- vangen soms verschillende hormonen functies op en is het soms lastig te achterhalen welke er nou hoofd verantwoordelijk is voor jouw klachten. Maar geen nood, als je gemotiveerd bent, kunnen we samen achter de oorzaak komen en ervoor zorgen dat je hormoonbalans weer verbeterd wordt. 

1:1 consulten

Intake

Alle consulten zijn sinds 2021 online.

Het verschilt per pakket hoe lang het video intake consult zal duren, zo is er bij het 'EMB-los' pakket geen uitgebreide intake maar een korte test-afname van 30 minuten en bij het 'Basic' pakket en uitgebreide intake plaatsvinden van 90 minuten. 

Intake consult (basic pakket)

Voorafgaand aan het video intake consult, ontvang je een intake formulier (Check ook even je SPAM als je deze niet ontvangen hebt) die je mag invullen + ontvang je de EMB-testkit thuis.

Tijdens het intake video consult van max 90 minuten bespreken we dan jouw ingevulde intake formulier met de klachten, doelen, voedingspatroon, leef- en werkomstandigheden en neem je de EMB bloedtest (vingerprik) bij jezelf af  (let op: Ik stuur dus de test naar jou thuis op waar je deze zelf mag afnemen, terwijl ik je begeleid tijdens de video-call meeting)

Geholpen worden zonder EMB test? Informeer even naar de mogelijkheden via de mail: info@dekrachtigevrouw.com

Hier vind je meer info over EMB bloedtesten

Na dit gesprek ontvang je +/- 4 weken later jouw test-uitslag en een uitgebreid adviesrapport met daarin:

 1. Kort en beknopt de uitleg over de disbalansen in jouw lichaam die ik zie en die uit de test komen.

 2. Een volledige adviezen lijst (natuurlijke suppletie, voeding en leefstijl; denk daarbij aan stress release, slaap en meer)

 3. Plan van aanpak; de adviezen lijst is lang, om gericht te werk te gaan, schrijf ik in een aantal stappen uit waar je mee begint

 4. Extra: Voedingswaps en hormoonproof recepten.

Uiteraard verschilt per persoon en per casus hoe het advies/plan eruit ziet. Je krijgt alles afgestemd op waar jouw situatie om vraagt.

Wat belangrijk is om te realiseren, is dat je het werk uiteindelijk zelf moet doen. Er bestaat geen wonderpil of manier om alles zomaar te veranderen. Ik geef daarom advies hoe je in stapjes je leefstijl kan veranderen, maar het echte werk ligt wel echt bij jezelf. Daarvoor zul je zelf werk moeten verrichten en tijd investeren in bijvoorbeeld het zoeken naar extra recepten, vervangende voedingsmiddelen etc.

Notities:

Los een EMB test doen? Dat kan! Dan heb je alleen geen uitgebreide, maar een korte intake en duurt de videocall +/- 20 minuten. Zie onderstaande pakketen.

DSC09636.jpg

Werkwijze

EMB-basic pakket

€400,- incl.

 • Intakegesprek van ca. 1,5 uur (incl. vingerprik) 

 • Hormonale anamnese (samen nemen we al je klachten door)

 • Uitslag bloedtest + Compleet uitgewerkt verslag met analyse en advies per mail.

 • Werkboek ter begeleiding.

In dit pakket ga je zelf aan de slag met de adviezen. Je krijgt een volledig rapport met plan van aanpak en werkboek waarmee je zelf aan de slag kunt. 

EMB los (losse vingerprik)

€279,-

 • Bloedprik afspraak van ca. 30 minuten.

 • Uitslag bloedtest + uitgewerkt verslag met basis advies per mail. 

 • (Let op: het is advies is NIET gepersonaliseerd op basis van jouw leefstijl, omdat we in dit pakket géén volledige intake hebben)

In dit pakket ga je zelf aan de slag met de adviezen. Je krijgt een advies op basis van je test-uitslag (niet specifiek je leefstijl)

Los (vervolg) consult

€74,95

Vervolgconsult

Wil je na een aantal maanden een vervolgconsult inplannen om je laatste vragen te stellen en te kijken hoe verder? Dan kun je een los consult boeken.

PAKKETTEN


Alle prijzen zijn inclusief btw*
Na de afspraak stuur ik je de factuur + betaallink in je mailbox.
Betalen in 2 termijnen is bij het basic pakket ook mogelijk, vraag hier tijdens het consult naar.

Helaas worden mijn consulten niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

bottom of page