top of page
Jip 9.jpg

Leer over hormonen, anticonceptie, de menstruatiecyclus en hoe te leven naar jouw cyclische natuur.

Online cursus

MY
CYCLIC
NATURE

In deze online cursus duiken we in de wereld van hormonen en de menstruatiecyclus.

Wat zijn hormonen, hoe werken ze en hoe komt onze cyclus maandelijks tot stand?

Daarnaast duiken in de topics (natuurlijke) anticonceptie, stress, voeding & training én behandelen we hoe je jouw cyclus in kaart kunt brengen (ook als je de hormoonspiraal gebruikt) en hoe je kunt leven naar de 4 verschillende fasen waar we maandelijks doorheen bewegen.

Dit alles om meer in verbinding te komen met onze vrouwelijke energie, de hormoonbalans te stimuleren én ons prachtige vrouwenlichaam te ondersteunen.

My Cyclic Nature includes

 • 8 modules met video (elke week komt een nieuwe module vrij)

 • Verdiepende opdrachten

 • Extra informatie

 • E-book: ‘De Krachtige Cyclus’ t.w.v. €17,95

 • DKV Cyclus tracker in PDF

€79,99
Jip 8_edited.jpg

Op mijn 15e starte ik met het nemen van de anticonceptiepil. Di vanwege menstruatieklachten.

 

Mijn eerste menarche (mijn eerste menstruatie) begon op mijn 12e, en sinds dien en ik elke maand weer hevig ziek tijdens mijn menstruatie. Tevens was mijn cyclus er niet eentje waar je de klok op gelijk kon zetten. Dan menstrueerde ik ineens 6 weken niet en dan menstrueerde ik ineens voor een langere periode om de week.

 

Uiteraard werd, zoals toentertijd (en nog steeds) normaal was, mij de pil voorgeschreven om mijn cyclus in goede banen te leiden. Want dat is nou eenmaal wat er vaak wordt gedaan.

 

Het heeft uiteindelijk zo'n 10 jaar geduurd voordat ik besefte dat ik door deze pilletjes, die ik zonder pardon of extra vraagtekens aannam en begon te slikken, mijn connectie met mezelf, mijn lijf en de natuur volledig kwijt ben geraakt.

 

In 2017 besloot ik daarom te stoppen met de pil.

 

Het eerste half jaar heb ik geen anticonceptie gebruikt (behalve een barrière methode als ik seks had) om mijn lichaam weer terug te laten gaan naar haar natuurlijke cyclus. Daarna besloot ik een koper spiraal te laten zetten (waarmee je je natuurlijke menstruele cyclus behoudt.)

 

Het is grappig dat het soms tijd nodig heeft voor je iets door hebt of beseft. Pas na een jaar zonder pil, besefte ik pas dat mijn anticonceptie keuze (en de keuze om te stoppen), de reden is geweest dat ik ineens 'wakker' werd. Dat ik me zélfs toen pas besefte dat ik al een lange tijd een eetprobleem had, dat ik niet happy was met wat ik deed qua werk, met sommige mensen die ik om me heen had verzameld en met hoe ik me gedroeg en voelde. Toen pas besefte ik dat de pil mij jarenlang een 'numb' gevoel had gegeven. Alsof al mijn emoties en mijn hele lijf verdoofd waren en dat ik hierdoor de connectie met mezelf en de natuur kwijt ben geraakt.

Herkenbaar?

Misschien voel je nu je dit leest, de drang om ook iets te veranderen.

 

▽ Je gevoel?

▽ Je hormoonbalans?

▽ Je gezondheid?

▽ Misschien je kijk naar jezelf?

 

En als je dat voelt, mooie vrouw, is dat FANTASTISCH! Want dat betekent dat je klaar bent voor een stap dichter naar jezelf.

 

Leven naar mijn cyclus heeft me uiteindelijk terug gebracht naar mezelf. Ik leerde weer te verbinden met mijn lijf, te luisteren naar wat zij me te vertellen heeft en verenigde me weer met mijn vrouwelijke natuur. Ik begon me weer mezelf te voelen, begon me weer energiek en fit te voelen en ervoer het leven weer in met volledige emotionele spectrum, niet meer 'numb'!

En dit gun ik iedere vrouw. 

Die verbinding met haar natuur. Die verbinding met haar lichaam. Het leren dat ons lichaam vóór ons werkt en niet tegen ons en hoe onze cyclus een cadeau kan zijn in plaats van een last. 

En om die reden heb ik 'My Cyclic Nature' ontwikkeld.

In de hoop vrouwen te kunnen onderwijzen, een stukje dichter bij hen natuur te brengen en zo ook bij hen vrouwelijke kracht. 

Hey mooie vrouw,

Liefs, Jip

Jip 9.jpg

YOUR BODY HOLDS DEEP WISDOM.
TRUST IN IT.

LEARN FROM IT.
NOURISH IT.
WATCH YOUR LIFE TRANSFORM AND BE HEALTHY.

- Bella bleue

De Modules

Tijdelijk niet beschikbaar
Jip 2.jpg
 1. Hormonen 101 & cyclus 101 

 2. Anticonceptie 101

 3. De 4 seizoenen

 4. Tracking

 5. Stress & hormonen

 6. Voeding & hormonen

 7. Training & hormonen

 8. Leven naar je menstruatiecyclus

Bekijk de intro

Na de cursus:

 • Heb je basiskennis over hormonen.

 • Weet je hoe jouw cyclus hormonaal in elkaar steekt.

 • Weet je hoe de 3 meestgebruikte (synthetische) anticonceptie vormen werken en kun je een weloverwogen keuze maken over wat voor vorm je wil gebruiken.

 • Weet je precies hoe je jouw leven kunt indelen naar jouw cyclus (wanneer je rust nodig hebt, het meest productief bent, wat te eten en hoe te trainen).

 • Kun je jouw hormoonbalans op een natuurlijke wijze verbeteren en menstruatieklachten verminderen.

 • Kom je meer in contact met je lichaam en cyclische natuur.

 • Voel je je krachtiger als vrouw.

 • Weet je welke elementen je hormoonbalans kunnen verstoren en hoe dit te voorkomen.

IMG_3892.JPG

Over de Host

Jip Isabel de Jongh

Jip gelooft onwijs is de kwetsbare doch zo krachtige energie van de vrouw, in elke vorm en staat van zijn. Vrouw hebben namelijk een onuitputtelijke bron van vrouwelijke energie in zich en er bestaat dus ook geen enkele ‘niet' krachtige vrouw op deze planeet. Met haar werk probeert ze dan ook zoveel mogelijk vrouwen hier aan te herinneren. Ze wil ze in hen kracht zetten door ze opnieuw te verbinden met hen levensenergie en magische cyclus en goed voor hen vrouwenlichaam te zorgen. Hopelijk kan ze jou met haar passies en levenswijze inspireren alles uit jouw eigen leven en kracht te halen. Because woman, you’re worth it!

DSC09575.jpg

My Cyclic Nature

 • 8 modules met video (+/- 30 min per video)

 • Verdiepende opdrachten

 • Extra informatie

 • E-book: ‘De Krachtige Cyclus’ t.w.v. €17,95

 • DKV Cyclus tracker in PDF

€79,99

Tijdelijk niet beschikbaar
 • How do I register?
  You can do this via any: Register, button on the page above or click here. By signing up you agree to the general conditions.
 • What is included in the community?
  A free place where you get to know and connect with like-minded women. (The Huddle community, both on your laptop and a Phone app). Monthly a live Q&A with an inspiring guest (on various topics) Discount on products/events
 • How do I unsubscribe?
  For cancellation, send an email to info@thepowerfulwoman.com.
 • Is there an app for the phone?
  Yes! This one is here! You can: Huddle Community & E-learning, download on your phone and log in with your E-mail and Password and then you will automatically enter the Phoenix Collective Community. This way you can connect with the other ladies from your phone.
 • Where can I find the general terms and conditions?
  At the bottom of the web page and here you will find the terms and conditions.
bottom of page